Despre noi

ISTORIA NOASTRĂ

Bicazul, situat într-o pozitie pitoreasca, se afla la 27 km de Piatra Neamt, legatura intre cele doua orase facandu-se atat prin DN 15 cat si printr-o cale ferata. Acest oras de munte aflat la poalele Masivului Ceahlau la 432 m altitudine, strajuit de dealuri bogat impadurite, a fost ridicat indeosebi in urma construiii puternicei hidrocentrale Izvorul Muntelui.

 

 

Poate fi denumit si “portul Bicaz”, prin asezarea sa pe malul lacului Izvorul Muntelui “marea dintre munti a Bicazului”. 

Lacul “Izvorul Muntelui”- Bicaz, (la 35 km de Piatra Neamt), lac de acumulare format pe Bistrita, în spatele unui baraj înalt de peste 120 m, un adevarat munte artificial, constituie o atractiva zona de agrement.

Situate intre paralela 47° latitudine nordica si meridianul 26° longitudine estica LACUL DE BARAJ “IZVORU MUNTELUI” – BICAZ dar si COMPLEXUL TURISTIC NAVAL PORT BICAZ pot fi vazute, în zilele senine, de pe Vf.Toaca (1900m). Înaltimea medie a reliefului este aproximativ 1100 m, iar adâncimea lacului 100 m.

La Complexul Turistic Naval Port Bicaz se poate ajunge cu masina, ambarcatiuni sau per pedes. Din orice parte a Lumii vei veni, ai numeroase porti de intrare spre noi: Barajul Bicaz – Izvorul Muntelui – Satul Izvorul Alb – Satul Ceahlau – Schitul Dochia – Debarcaderul Izvorul Alb.Din satelit, Lacul Bicaz, se leaga de nervura vie a raului Bistrita si se percepe, in orbita bazinului hidrografic de 4.035 km.p. ca un iris verde-albastrui cu marginalii de malachit.

 La extrema cea mai indepartata, la coada lacului, cum i se spune, se afla un mare apeduct, un pod care traverseaza lacul. De pe apeductul de la Poaina  Teiului se poate zari, in fuga masinii, imaginea din dreapta sus, Stanca Diavolului. Cand apele lacului           sunt ridicate, stanca apare ca iesind din lac, o stanca singulara izolata despre care s-au tesut multe legende locale.